A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/A/anka-mrak-taritas-ib-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed!

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Mrak-Taritaš se ispričala, zaboravila je prijaviti 38.950 kuna u imovinskoj kartici | Politika+
Hrvatska

SAMA SEBE IMENOVALA U POVJERENSTVO: Mrak-Taritaš se ispričala, zaboravila je prijaviti 38.950 kuna u imovinskoj kartici

Piše: PolitikaPlus

Predsjednica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u ponedjeljak navečer na društvenoj mreži Facebook objavila je ispriku. Bivša ministrica graditeljstva ispričala se za slučaj koji je na dnevnom redu Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa.

Kako se navodi u prijavi kao ministrica graditeljstva sebe je imenovala u ispitno povjerenstvo za polaganje stručnog ispita u području prostornog uređenja. Kao članica povjerenstva primala je naknadu koju nije navela u imovinskoj kartici. Ukupno je primila 38.950 kuna.

Mrak-Taritaš netko je u prosincu prijavio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa, koje sada istražuje slučaj te je naložilo mjerodavnim institucijama da dostave dokumentaciju. Prema informacijama do kojih je neslužbeno došao Jutarnji list u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Anku Mrak-Taritaš prvo je 30. ožujka 2012. Odlukom o osnivanju ispitnog povjerenstva za strukovno područje arhitekture predsjednicom i ispitivačicom imenovao tadašnji ministar graditeljstva Ivan Vrdoljak, danas predsjednik HNS-a, a potom je Mrak-Taritaš, nakon što je došlo do promjene i nakon što je ona 16. studenoga 2012. postala ministrica graditeljstva, samu sebe imenovala na tu funkciju. Prvu Odluku donijela je 21. svibnja 2014., potom i 4. prosinca iste godine te posljednju 6. listopada 2015., u kojoj jasno stoji da ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš imenuje Anku Mrak-Taritaš predsjednicom i ispitivačicom povjerenstva.

U objavi na Facebooku Mrak-Taritaš preuzela je odgovornost za propust koji je nazvala previdom. Zaključno je prozvala one koji su previd uočili, ali su tek sad reagirali, da to sada koriste za njezinu osobnu diskvalifikaciju.

 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

anka mrak taritaš, povjerenstvo