Hrvatska

HSS napušta Pučane: Beljak - Nama nije mjesto s Vučićem, Tajanijem ili Orbanom, ponajmanje s domaćim izdajnicima

Piše: PolitikaPlus

Na zajedničkoj sjednici Predsjedništva i Proširenog Predsjedništva HSS-a u subotu navečer, donesena je jednoglasna odluka o pokretanju istupa HSS-a iz članstva EPP-a.

Ta odluka se upućuje na Glavni odbor stranke koji će reći svoj konačan stav o izlasku HSS-a iz te europske grupacije stranaka.

Predsjednica organizacije žena HSS-a "Hrvatsko srce", sada predsjednica Kluba seniora HSS-a, Marija Ledinski-Anić, rekla je kako je došlo vrijeme da HSS izađe iz EPP-a.

- Kad smo ulazili u EPP činilo nam se da je to prihvatljiva opcija. No, s vremenom se ta grupacija promijenila. Također, vrlo često u zadnje vrijeme su bez rasprave prihvaćani prijedlozi drugih "sestrinskih" stranaka iz Hrvatske, bez da se nas išta pitalo. To dovoljno govori o ravnopravnosti, naglasila je Ledinski-Anić.

"Nama nije mjesto s pretendentima na hrvatski teritorij - Vučićem, Tajanijem ili Orbanom. Ponajmanje nam je mjesto s domaćim izdajnicima koji se nazivaju čuvarima hrvatskih nacionalnih interesa, a šaptom su u strane ruke predali sve što se moglo, posljednju u nizu INA-u", rekao je Krešo Beljak, predsjednik HSS-a. 

Sjednica Glavnog odbora HSS-a održat će se u sljedećih mjesec dana. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

krešo beljak, hss