Svijet

PAD ZRAKOPLOVA: Etiopski avioprijevoznik naveo državljanstva poginulih putnika u padu zrakoplova na letu ET 302

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus/Hina

Glasnogovornik etiopskog avioprijevoznika Ethiopia Airlines, čiji se zrakoplov srušio u nedjelju sa 149 putnika i osam članova posade nakon polijetanja iz Adis Abebe, rekao je novinarima da su putnici bili državljani iz više od 30 zemalja. 

Među putnicima bila su 32 državljana Kenije, devet iz Etiopije, po osam iz Italije, Kine i Sjedinjenih Država, sedmero  iz Velike Britanije i Francuske, šest Egipćana, pet državljana Nizozemske, po četiri iz Indije i Slovačke, po tri iz Austrije, Švedske i Rusije te po dva državljana iz Maroka, Španjolske, Poljske i Izraela.

Na letu su bili i po jedan državljanin Belgije, Indonezije, Somalije, Norveške, Srbije, Toga, Mozambika, Ruande, Sudana, Ugande i Jemena.

Četvero putnika imalo je putovnice Ujedinjenih naroda i njihova državljanstva još ne mogu biti jasno potvrđena. 

Prema internetskoj stranici koja prati letove Flightradar24 zrakoplov Ethiopia Airlinesa imao je nestabilnu brzinu penjanja. 

Zrakoplov se srušio u nedjelju ujutro ubrzo nakon polijetanja iz Adis Abebe u području gradića Bišofte, 62 kilometra jugoistočno od Adis Abebe, prema zrakoplovnoj tvrtki. Zrakoplov je poletio u  8,38 sati iz zračne luke Bole International i kontakt s njim izgubljen je nekoliko minuta kasnije.

Zrakoplov na letu ET 302 između Adis Abebe i glavnog grada Kenije Nairobija srušio se u 8,44 sati po lokalnom vremenu. Uzrok nesreće zrakoplova Boeing 737 Ethiopian Airlinesa još nije poznat.

U tijeku je operacija potrage.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZRAKOPLOVNA NESREĆA, ETIOPIJA