Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK - Zbog prometne nesreće između čvorova Lučko i Jankomir vozi se otežano u koloni dugoj oko 3 km.

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nesreće na zagrebačkoj obilaznici na 15+200 km između čvorova Lučko i Jankomir u smjeru Bregane, vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h, otežano u koloni dugoj oko 3 km.

Zbog životinje na kolniku na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između 74+000 km i 77+000 km kod benzinske crpke Petrol (jelen), savjetujemo vozačima da voze opreznije.

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski u Gorskom kotaru, Lici, Dalmaciji, Slavoniji i središnjoj Hrvatskoj. Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Hrvatskom primorju i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Oštrovica i Vrata.

Pojačan je promet na gradskim prometnicama i obilaznicama, a povremeni zastoji mogući su na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Za sav promet, zatvorene su ceste:


  • DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju),

  • DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac,

  • DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko,

  • DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda),

  • DC75 u Funtani i u Novigradu,

  • DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja,

  • LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Na graničnom prijelazu Gunja-Brčko zabrana je prometa za teretna vozila i autobuse, zbog nestabilnosti mosta. Kolona teretnih vozila na naplatnoj postaji Bregana u smjeru Slovenije duga je oko dva kilometra. 

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

PROMET, HAK