Hrvatska

HORVAT: Treba pričekati policijsko izvješće o nesreći, Žalac će zauzeti određeni stav

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar gospodarstva Darko Horvat poručio je u ponedjeljak kako treba pričekati kvalitetnu analizu i policijsko izvješće o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovala ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac, a ona će kao odgovorna osoba o tome zauzeti svoj stav.

"Žalac je i privatno i poslovno vrlo odgovorna osoba te će zauzeti određeni stav. Budimo malo strpljivi da porazgovara s hrvatskim premijerom Plenkovićem, a nakon toga siguran sam da će biti izjave za medije", rekao je Horvat novinarima nakon konferencije o nacionalnom inovacijskom sustavu za konkurentniju Hrvatsku.

"Siguran sam da, svjesna onoga što se dogodilo, u ovom trenutku prvo brine o zdravlju djeteta, a nakon toga o političkim reperkusijama, koje će se eventualno dogoditi", dodao je Horvat.

Rekao je da on osobno nije za bilo kakve ostavke, nego je za kvalitetnu analizu i policijsko izvješće, da bi se uopće spoznalo što se točno dogodilo.

"Odgovorni smo i sve ono što radimo mora biti predstavljeno javnosti. Isto tako, ono što se dogodilo ministrici Žalac siguran sam da će nakon kvalitetne analize i premijer i ministrica predstaviti hrvatskoj javnosti", kazao je Horvat dodajući kako ne želi prejudicirati njene odluke.

Suosjećam se s njom, i meni je uvijek prva misao vodilja ona biblijska porukla "tko je bez grijeha neka baci kamen prvi", rekao je Horvat..

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DARKO HORVAT, GABRIJELA ŽALAC