Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Kolnici mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru

Piše: PolitikaPlus

Kolnici su mjestimice vlažni i skliski u Gorskom kotaru. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila. Podsjećamo vozače motornih vozila da i tijekom dana, uz dobru vidljivost, voze s upaljenim dnevnim ili kratkim svjetlima, zbog zimskog računanja vremena.

Od 13. ožujka 2019. god. zatvorena je županijska cesta ŽC5060 na izlazu iz Bakra na Jadransku magistralu (DC8), zbog odrona.

Za sav promet, zatvorene su ceste:

  • DC1 čvor Lučko (A3) – Jastrebarsko (DC310) kroz Stupnik (obilazak je lokalnim ulicama uz privremenu prometnu signalizaciju),

  • DC7 između mjesta Sikirevci i Slavonski Šamac,

  • DC36 Gladovec Pokupski-Žažina u naselju Pokupsko,

  • DC53 u Čaglinu (između Našica i Slavonskog Broda),

  • DC75 u Funtani i u Novigradu,

  • DC232 Sisak-Jasenovac između Lonje i Trebeža otvorena je za vozila do 5 t nosivosti zbog oštećenja,

  • LC25176 Vrbno-Ježovec-ŽC2083 (klizište).

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Zbog početka radova na mostu preko rijeke Mure koji započinju u ponedjeljak,18. ožujka u 8 sati, privremeno se zatvara za sav promet stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika i roba u cestovnom prometu Goričan. Očekuje se da će radovi trajati do 30. lipnja. Građane i putnike moli se da u tom vremenu za prelazak državne granice koriste na autocesti obližnji Stalni granični prijelaz za međunarodni promet putnika u cestovnom prometu Goričan II. U navedeno vrijeme na tom graničnom prijelazu biti će dopušten i promet teretnih vozila.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET