Zdravlje

VITAMINI: Kineskinja jedva ostala živa pošto je ubrizgala voćni sok u venu

Piše: PolitikaPlus

Pedesetjednogodišnja Kineskinja gotovo je umrla pošto je izravno u venu ubrizgala sok napravljen od 20 vrsta voća, pojasnivši kako je samo željela da njezin organizam na najbolji način 'upije' vitamine, prenosi BBC

No nedugo nakon ubrizgavanja 'infuzije' domaće proizvodnje osjetila je svrbež na koži te joj je 'skočila' tjelesna temperatura. 

Simptome je isprva ignorirala, a u bolnicu je otišla tek pošto je njezin šokirani suprug saznao za koktel koji je ubrizgala u venu.

Liječnici bolnice Sveučilišta Xiangnan u kineskome gradu Hunanu u koju je primljena, kazali su da je njezin organizam pretrpio golemu štetu te da su se razvile razne infekcije koje su rezultirale početkom otkazivanja srca, bubrega i jetre. 

Doktori su joj 'pročistili' krv i dali odgovarajuće antibiotike pa joj se opće stanje popravilo nakon pet dana. Na odjel za intenzivnu njegu primljena je 22. veljače.

"Mislila sam da je voćni sok zdrav i da mi ne može škoditi ni na ovaj način", pojasnila je pedesetjednogodišnjakinja koja je sklona prakticiranju alternativne medicine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

voćni sok, zdravlje