Kultura

FILM: Na festivalu FUSE u Karlovcu filmovi iz 15 zemalja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Drugi Međunarodni filmski festival eksperimentalnog i tzv. hibridnog filma, Film Under Severe Experiment (FUSE), namijenjen autorima od 18 do 29 godina, održat će se u Karlovcu od 9. do 11. svibnja, a u natjecateljskom programu bit će 17 filmova iz 15 zemalja, priopćili su iz Kino kluba Karlovac.

Osim iz Hrvatske prijave su stigle iz Srbije, Moldavije, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Turske, Irana, Grčke, Portugala, Poljske, Češke, Perua, Francuske i Nizozemske.

Kritičar Stipe Radić, knjižničar i filmofil Bogdan Bošnjak te student snimanja na Akademiji dramske umjetnosti Pavle Kocanjer čine žiri koji je odabrao 17 filmova za  natjecanje u pet kategorija; za najboljeg redatelja, montažera, snimatelja, nagradu publike te Grand Prix.

U popratnom programu bit će održana i projekcija kratkometražnih filmova izvan konkurencije, onih koji su prijavljeni i nisu uvršteni u natjecateljski program, ali su zadovoljili uvjete natječaja, kao i nekoliko kvalitetnih filmova koji nisu zadovoljili neki od specifičnih uvjeta FUSE-a.

Još uvijek traje poziv za slanje GIF-ova, kratkih vizualnih poruka, na F12 platformu koja u okviru FUSE-a organizira “GIF izložbu”. Zainteresirani autori kreativci mogu do 5.  svibnja poslati svoje GIF animacije o bilo kojoj tematici na e-mail [email protected], s naznakom “GIF za FUSE”, te će svi GIFovi biti montirani u video-instalaciju postavljenu u okviru međunarodnog festivalskog programa.

FUSE također poziva sve zainteresirane da se do 15. travnja prijave na volontiranje  u produkcijski tim festivala.

Organizator festivala je Kinoklub Karlovac, udruga mladih koji se bave audiovizualnom umjetnošću, s ciljem promicanja filmske kulture te srodnih umjetnosti, te će uoči i tijekom festivala biti održan i bogat edukativni, izložbeni i zabavni program.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

karlovac, film