Hrvatska

'NAKON GREŠKE': Split: 102 vozača dosad od Ine zatražilo naknadu štete zbog krivog goriva

Piše: PolitikaPlus/Hina

Gotovo svi vozači, do sinoć njih 102, javili su se s izdanim računima Ini od koje traže da im namiri štetu na vozilima koju im je prouzročilo ulijevanje krivog goriva na benzinskoj crpki Smokovik u Splitu, a Inina djelatnica koja je u tank greškom umjesto dizela ulila benzin nalazi se na bolovanju te slijedi interna istraga kako bi se utvrdilo što se točno dogodilo i radi li se o "fatalnoj pogrešci", navode u srijedu iz Ine.

Iz Korporativnih komunikacija Ine rekli su Hini kako, s obzirom da sve Inine crpke imaju video nadzor ,obrada video materijala još traje te se posebno utvrđuje svako vozilo koje je u nedjelju bilo na crpki Smokovik. Za sada je zabilježen tek jedan slučaj u kojem je osoba tvrdila da je ulila krivo gorivo i tražila odštetu, no utvrđeno je da uopće nije bila na toj crpki u to vrijeme.

Ovo je, ističu, prvi slučaj od kada postoji Ina da se krivo gorivo "našlo" u tanku, dosad se samo znalo dogoditi da njihov djelatnik na benzinskoj crpki nenamjerno ulije krivo gorivo, no u tim slučajevima su također nadoknađivali svu štetu.

Do nenamjerne pogreške došlo zbog ljudskog faktora 

U Ini kažu kako je u nedjelju u jutarnjim satima "zbog ljudskog faktora" došlo do nenamjerne pogreške prilikom koje je u komoru cisterne za Eurodizel Class Plus gorivo utočeno benzinsko gorivo, a koje je posljedično utočeno i u spremnik za navedeno dizelsko gorivo na maloprodajnom mjestu Smokovik u Splitu.

Prodaja navedenog goriva obustavljena je u ponedjeljak oko 9 sati ujutro, to jest odmah nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom, a u navedenom periodu je izdano stotinjak računa, tvrde u Ininim Korporativnim komunikacijama.

 "Ovim putem ispričavamo se svim kupcima koji su zbog ovog propusta imali neugodnosti. Molimo sve kupce koji su kupili gorivo u navedenom periodu da se jave na Inin besplatni telefon na broj 0800 11 12, ili na ina- [email protected] Svi kupci koji se jave s računom, izvodom kartice ili čiji identitet se može utvrditi putem snimki videonadzora bit će obeštećeni. Trenutno se na maloprodajnom mjestu Smokovik prodaja odvija regularno te su sva goriva u ponudi ispravna", ističu u priopćenju.

Zbog navedene nenamjerne pogreške, dodaju, Ina svojim kupcima na maloprodajnom mjestu Smokovik do nedjelje, 7. travnja nudi premium goriva po cijeni regularnih.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ina, gorivo