Hrvatska

NOVA UZDANICA ANDREJA PLENKOVIĆA: Ressler odbacio kritike da HDZ-ova eurolista nema težinu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nositelj HDZ-ove liste kandidata za zastupnike u Europskom parlamentu, Karlo Ressler odbacio je kritike da HDZ-ova lista za euroizbore nema "težinu" i da je sastavljena od ljudi odanih Andreju Plenkoviću, u razgovoru za nedjeljni Jutarnji list kazao je da je njegov politički uzor prvi predsjednik Franjo Tuđman.

"Ovo je lista koja ima potrebno znanje, stručnost i sposobnost za zastupanje hrvatskih interesa u Europskoj uniji. Zbog toga je jednoglasno usvojena na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a. Uvjeren sam da će se i u kampanji, a i na izborima 26. svibnja vidjeti i njezina podrška kod birača", kazao je Ressler.

Podsjetio je da su na listi dvije dosadašnje eurozastupnice koje su se dokazale, troje aktualnih saborskih zastupnika koji angažirano zastupaju interese u najvišem predstavničkom tijelu, dva uspješna župana, general Adanić "koji uz iskustvo suradnje s prvim predsjednikom Tuđmanom utjelovljuje potporu branitelja i utemeljitelja HDZ-a" te još četvero kandidata mlađe i srednje generacije, a svi izrazito angažirani u pojedinim europskim politikama.

"Svi kandidati razumiju europsku politiku, pravo, europske fondove i Hrvatsku žele pozicionirati kao snažnu državu u Europi uz koju nastavljamo realizirati velike razvojne projekte", kazao je Ressler.

Na pitanje što će biti u fokusu njegova interesa kao budućeg europarlamentarca Ressler je istaknuo pitanja mladih - obrazovanje, zaposlenje i podršku u zasnivanju obitelji.

U razgovoru za Jutarnji list Ressler je kazao da nije politički 'proizvod' Vladimira Šeksa čiji je posinak, ali i da mu je politički uzor prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman jer je "izvanredno razumio međunarodne okolnosti i imao mudrost u vođenju unutarnje politike u teškim okolnostima vojne agresije".


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Karlo Ressler, PREGOVORI HDZ MOST