Hrvatska

KUŠČEVIĆ: Vlada i HDZ ne koriste državne institucije za političke obračune

Piše: PolitikaPlus/Hina

Politički tajnik HDZ-a i ministar uprave Lovro Kuščević odbacio je u srijedu oporbene prozivke kako je slučaj zamjenika predsjednika HDZ-a Milijana Brkića, kazneno prijavljenog da je presretao elektronsku poštu svoje bivše supruge, potvrdio da Vlada i HDZ državne institucije koriste za političke obračune, ističući da ako se i događa devijacija na razini pojedinca, to nema veze sa strankom.

  "Ni vlada niti HDZ ne koriste institucije za obračune. Institucije svoj posao rade u skladu sa hrvatskim propisima", izjavio je Kuščević novinarima ispred Banskih dvora te naveo kako s Brkićem još nije razgovarao nakon što ga je policija kazneno prijavila. 

 Poručio je kako će se u stranci razgovarati s Brkićem, ali da zbog toga ne treba raditi politički pritisak.

 "HDZ-u nije drago da bilo koji naš član ima bilo kakve kaznene prijave i kaznene postupke. Držim da bi trebalo pustiti da policija i Državno odvjetništvo dovrše cijeli posao i da onda razgovaramo o svemu", izjavio je Kuščević novinarima ispred Banskih dvora.

Ako se i događa devijacija na razini pojedinca to nema veze sa strankom

 "Nisam zabrinu za ugled stranke jer je stranka kolektivno tijelo s 220.000 članova i ako se i događa devijacija na razini pojedinca, to nema veze sa strankom", izjavio je Kuščević.

 Policija je u ponedjeljak zbog kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka na štetu više osoba podnijela protiv zamjenika predsjednika HDZ-a i potpredsjednika Sabora Milijana Brkića i njegova brata te dvojice osumnjičenika iz afere SMS - Franje Varge i Blaža Curića.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HDZ, LOVRO KUŠČEVIĆ, MILIJAN BRKIĆ