Hrvatska

NOVA LAŽNA DIPLOMA: U dubrovačkoj Pomorsko- tehničkoj školi profesor fizike radio tri godine s lažnom diplomom

Piše: PolitikaPlus

Ravnatelj Pomorsko-tehničke škole u Dubrovniku Antonio Lučić potvrdio je u petak za Hinu kako je u toj školi pronađena lažna diploma fizike s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu, čiji vlasnik u školi radi kao profesor od 2016. godine. 

Lažni profesor je dobio izvanredni otkaz, a o slučaju su obaviješteni Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

„Po nalogu Ministarstva znanosti i obrazovanja išli smo u provjeru svih diploma u školi i stvarno nismo ovo očekivali, pogotovo što od njega nije bilo nikakvih naznaka za sumnju. Bio je odgovoran prema poslu“, rekao je Lučić.Dodao je kako na diplomi nije bio odgovarajući font slova, a potpisana je osoba koja u to vrijeme nije bila dekan fakulteta. Napomenuo je kako je vlasnik lažne diplome još kao apsolvent radio kao zamjena po potrebi u više škola na dubrovačkom području.

Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja u petak su izvijestili kako je u Dubrovniku pronađena lažna diploma.„Ravnatelj je kontaktirao nadležna tijela te se očekuje podizanje kaznene prijave. Ovo je zasad trinaesta lažna diploma otkad je ministrica Divjak sredinom siječnja naložila provjeru svih diploma u sustavu odgoja i obrazovanja“, potvrdio je posebni savjetnik ministrice Maro Alavanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DIPLOME, ŠKOLE