Hrvatska

BRKIĆ: Ovo je HDZ, nije Komunistička partija da se bavi progonom, hvala bogu!

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić izjavio je u utorak uoči sjednice užeg Predsjedništva stranke, koje po pisanju medija treba raspravljati o njegovoj sudbini, kako u demokraciji postoje institucije države koje se bave progonom, a to sigurno nisu političke stranke.

"Danas je redovna sjednica užeg predsjedništva. Predsjednik stranke predlaže teme dnevnog reda. Koliko znam ovo je Hrvatska demokratske zajednica, nije Komunistička partija, hvala bogu, a u demokraciji postoje institucije države koje se bave progonom, a to sigurno nisu političke stranke", rekao je Brkić.

Brkić je rekao i da nikada nije kritizirao institucije države. 

"Institucije nikad nisam kritizirao. Sjetite se moje prve izjave da ja u nečemu ne želim sudjelovati, pa ne želim ni dalje sudjelovati", izjavio je Brkić.

Brkić je prije desetak dana izjavio kako je sramotno to "u što su pojedinci pretvorili državne institucije" no nije potvrdio niti opovrgnuo da je on osumnjičenik u SMS aferi. 

"Cirkus koji je počeo prije deset mjeseci ide dalje, a kao što sam već rekao, u njemu i dalje ne želim sudjelovati. Za sada ću samo nadodati da je sramotno u što su pojedinci pretvorili državne institucije", rekao je Brkić 13. travnja na Hinin upit o medijskim navodima da je ispitan u okviru predistražnih radnji u slučaju Franje Varge.

Milijan Brkić, navode mediji, ispitan je 11. travnja u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje žene, koristeći usluge bivšeg informatičara MUP-a Franje Varge, osumnjičenog u aferi SMS.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, milijan brkić