Hrvatska

Bernardić: Priča o Slavoniji je priča o ljudima koji ne odustaju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardić ustvrdio je u subotu, na obilježavanju Dana općine Stari Mikanovci, da je priča o Slavoniji priča o ljudima koji ne odustaju te istaknuo kako je najvažnija demografska mjera dobro plaćen posao i krov nad glavom što je vodstvo SDP-a i prepoznalo. 

"Radite na tome da potaknete ostanak mladih u Hrvatskoj. Hrvatska je opustošena, iako je prekrasna zemlja i nalazi se na odličnoj geografskoj poziciji i na plodnoj zemlji. To se mora iskoristiti. Slavonija može biti jedna od najuspješnijih hrvatskih regija. Mi ćemo uskoro predstaviti desetogodišnji program za razvoj Slavonija 2030. Želimo i moramo podići poljoprivrednu proizvodnju, posebno ekološku, osigurati plasman, s tim povezati turistička te obiteljska poljoprivredna gospodarstva, proširiti komunalnu i prometnu infrastrukturu, zaustaviti iseljavanje mladih kroz dodjelu poljoprivrednog zemljišta i kroz osiguravanje krova nad glavom jer to najvažnije od svega", rekao je Bernardić u Starim Mikanovcima.

Bernardić je ustvrdio da je priča o Slavoniji priča o ljudima koji ne odustaju, koji slijede svoj put, brinu za svoje obitelji, bore se, idu naprijed, koji su prkosni i ponosni, i nadasve gostoljubivi i srdačni. Čestitao je mještanima Dan općine i zahvalio im na svemu dosad učinjenom te ih pozvao da svojim primjerom budu uzor drugim općinama u Hrvatskoj. 

Na svečanosti u Starim Mikanovcima bili su i SDP-ovi kandidati za Europski parlament Predrag Fred Matić i Ivana Posavec Krivec.

“Podaci o djelovanju ove općine svaki put su sve bolji, to znači da se može. Kao Vukovarac želim zahvaliti na svemu što ste činili za nas, vukovarske ranjenike, 1991. godine. Upravo na ovom mjestu bila je ratna bolnica u kojoj su spašavani ljudi u najtežim situacijama. Istočna Slavonija je najviše stradala u ratu, a u budućnosti želimo je vidjeti kao zemlju osuđenu na uspjeh, a ne na neuspjeh”, istaknuo je Predrag Fred Matić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor bernardić, slavonija