Hrvatska

NALOG: DORH zatražio izvide zbog curenja informacija u istrazi protiv Brkića i ostalih

Piše: PolitikaPlus

Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo naložilo je policiji da provede izvide oko curenja u javnost transkripata koji, kako u zadnjem broju piše tjednik Nacional koji je te transkripte i objavio, navodno svjedoče da su potpredsjednik Sabora i zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, njegov brat Jozo te Blaž Curić i Franjo Varga špijunirali četiri žene, među njima i Brkićevu bivšu suprugu.

'Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu, temeljem teksta objavljenog u tjedniku Nacional od 30. travnja 2019. "Transkripti o špijuniranju", poduzima potrebne radnje, te je naložilo provođenje izvida policiji zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona i kaznenog djela povrede tajnosti postupka iz članka 307. Kaznenog zakona. 

Izvidi su naloženi u cilju utvrđivanja svih okolnosti pod kojima je došlo do odavanja podataka koji se odnose na kazneni predmet u kojem je državno odvjetništvo odredilo tajnost istraživanja, a koji su potom objavljeni u navedenom članku, te otkrivanja osoba koje su te podatke odale. Izvidima će se provjeriti i navodi iz podneska jedne od žrtava, u kojem se također iznose sumnje na počinjenje kaznenog djela odavanja službene tajne iz članka 300. Kaznenog zakona', objavljeno je na stranicama DORH-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILIJAN BRKIĆ, DORH