Scena

FILM: Will Smith dočarao zabavnog Duha u "Aladinu"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Holivudska zvijezda Will Smith isprva je odbio igrati lik Duha iz svjetiljke u igranom remakeu Disneyeva "Aladina", s obzirom na izvanrednu ulogu Robina Williamsa koji je posudio glas tom liku u animiranom filmu 1992., a za koju se bojao da joj možda nije dorastao.

Smith, koji je slavu stekao televizijskom serijom 1990.-ih "Princ iz Bel Aira", odlučio je ipak prihvatiti izazov ali je liku dodao i osobni 'štih' uz ponešto hip hopa i rapa, dočaravajući energičnog digitalno poboljšanog plavog Duha koji se pojavljuje iz svjetiljke u čudesnoj špilji.

Obraćajući se novinarima na filmskoj premijeri u Londonu u četvrtak, 50-godišnji glumac i reper rekao je da je njegova prva reakcija na preuzimanje uloge bila: "Dovraga, ne, nema šanse".

"Robin Williams nije ostavio puno prostora za improvizaciju ... Tako da sam ga odgledao i prvo što mi je palo na pamet bilo je da će to biti akcija uživo - znači, pomislio sam, moglo bi biti malo drukčije", rekao je Smith.

"Robin Williams  ... iskoristio je komičarsku osobnost i jednostavno je tu osobnost pretočio u Duha", nastavio je.

"Ja sam osjećao da bih mogao iskoristiti ekstremnu verziju osobnosti iz 'Princa iz Bel Aira' i pretočiti je u ovaj divlji lik. Osjećao sam da bih mogao uhvatiti nostalgiju a u isto vrijeme i napraviti nešto novo", kazao je poznati glumac.

U uzbudljivoj adaptaciji Disneyjeva animiranog klasika "Aladin" riječ je o šarmantnom sitnom lopovu Aladinu, hrabroj i samozatajnoj princezi Jasmini te duhu iz svjetiljke koji je potencijalni ključ njihove budućnosti.

Redatelj Guy Ritchie tu romantičnu glazbenu avanturu smješta u fiktivni lučki grad Agrabah. Uz duha iz čarobne svjetiljke (Will Smith),  Aladina igra Mena Massoud a skromnu i odlučnu princezu Jasminu Naomi Scott.

Ritchieva verzija slijedi zaplet slavnog animiranog filma u kojemu se Aladin zaljubljuje u princezu, no redatelj je rekao da je priču trebalo nadopuniti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

will smith, FILM