Tvrtke

Ministar Štromar o Uljaniku: Oni koji su kopali jamu i pripremali lijes, sada vješaju zastave na pola koplja i optužuju nekog drugoga

Piše: PolitikaPlus

Uljanik brodogradilište je u stečaju, jučer je bio dan žalosti u Puli, a gradonačelnik Boris Miletić Vladu je nazvao 'grobarom hrvatske industrije'. Na pitanje osjeća li se kao grobar, Štromar je odgovorio: "Oni koju su kopali jamu i pripremali lijes, sada vješaju zastave na pola koplja i optužuju nekog drugoga".

 U petak je ročište oko stečaja Uljanika d.d. Očekuje li se ista odluka?

"Svi zakonski uvjeti su takvi da i ta tvrtka mora ići u stečaj", rekao je ministar za Media servis.

Kada su u pitanju prikupljeni potpisi referendumske inicijative '67 je previše', ministar kaže - moramo slušati građane. No smatra da do referenduma ne bi trebalo doći i ima drugi prijedlog, koji doduše još nije predstavio ministru Marku Paviću.

"Mislim da bi sindikati i ministar Pavić trebali sjesti, pripremiti izmjenu zakona, uputiti ga u Sabor i izglasati bez referenduma. Da izgradimo ili 10 vrtića ili 100 POS-ovih stanova. Sigurno će se o tome razgovarati sljedećih dana".

Oko inicijative 'Uzmite novac strankama' , o samoj ideji da se stranke ne financiraju iz državnog proračuna i kako bi onda HNS funkcionirao, rekao je:

"Stranke će moći i dalje raditi na nešto drugačiji način, ali za HNS sam siguran da ćemo uvijek imati podršku građana i dovoljno sredstava. No čudi me da to traže oni koji su zamračili milijun kuna, koji su imali svoju podružnicu Abecedu demokracije. Mislim da Živi zid prvo treba počistiti ispred svog praga".

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ULJANIK, PREDRAG ŠTROMAR