Sport

HRVATSKI KUP: PPD Zagreb osvojio 26. naslov pobjednika Kupa

Piše: PolitikaPlus/Hina

Rukometaši PPD Zagreba po 26. put pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu igranom u SD Žatika u Poreču pobijedili gradskog suparnika Dubravu sa 35-28 (19-11).

U 28. finalu Kupa Hrvatske PPD Zagreb je igrao svoje 27. finale ovog natjecanja i osvojio 26. naslov. Preostala dva naslova pobjednika Kupa ima Metković koji je slavio 2001. i 2002. 

Ogled PPD Zagreba i Dubrave bila je repriza finala iz 2014. godine. Zagreb je tada slavio sa 39-31, a ovoga puta je bilo +7 (35-28).

Momčad Vlade Šole se dobro držala prvih 20 minuta i rezultata 10-9, no Zagreb je do kraja poluvremena zabio devet, a primio samo dva gola za uvjerljivih 19-11 na poluvremenu. U drugom dijelu hrvatski prvak je održavao uvjerljivu prednost za konačnih 35-28.

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Damir Bićanić s osam, David Mandić sa šest, te Ivan Sršen i Josip Božić Pavletić sa po pet golova, dok je Urh Kastelic imao devet obrana. Kod Dubrave najefikasniji su bili Petar Medić sa sedam, te Ivan Dumenčić i Marko Račić sa po četiri gola. Domagoj Grahovac sakupio je šest obrana.

U subotu je u ženskom finalu Podravka Vegeta pobijedila ekipu Sesvete Agroproteinka sa 33-14 (16-6).

Podravka je očekivano stigla do svog 23. naslova pobjednica Kupa, a sve je bilo jasno već nakon prvog poluvremena kojeg je ekipa iz Koprivnice dobila sa 10 golova razlike (16-6).

Pobjednički ekipu su predvodile Nikolina Zadravec s osam golova, Natalija Čigirinova sa četiri, te Selena Milošević, Lea Franušić i Karina Ježkava sa po tri gola, dok su u suparničkim redovima najefikasnije bile Bernarda Čalušić s tri, te Ana Anđelić i Ines Lisjak sa po dva gola.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ppd zagreb, rukomet, dubrava