Hrvatska

PLENKOVIĆ O BRKIĆU: Ja ga nisam vidio u kampanji, nije pridonio ništa...

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković komentirao je u utorak medijske napise o izjavama Milijana Brkića na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke u kojoj je, među ostalim, poručio da narod nije glup, da trebaju biti ponizni, a ne bahati i oholi...

Kao prvo, mi smo na izborima pobijedili. Nedostajalo nam je 1400 glasova za peti mandat. Bila je velika disperzija listi, kandidata...Rezultat za mene osobno nije zadovoljavajući. Međutim, neki ljudi nakon sjednica praktično već tri godine stalno puštaju istim vašim kolegicama anonimne informacije...To je jedan sport koji sam naučio. Oni koji uopće ništa nisu doprinijeli u kampanji, a ima ih dosta., kaže Plenković.

Na podpitanje je li među njima i Milijan Brkić, odgovara.

- Ja ga nisam vidio u kampanji, nije pridonio ništa. Svatko je mogao u kampanji maksimalno se angažirati. Oni što će sada "ex post" dovoditi u pitanje našu listu, nisu niti zucnuli kada se ona sastavljala. Lista je bila onakva kakva je trebala biti za posao za koji smo ove ljude kandidirali, ističe, dodajući da on Brkića nije isključio iz kampanje. 

Što se tiče moje odgovornosti, imali smo toliko udara na Vladu koji traju već mjesecima. Od svih medijskih kuća nisam vidio niti jedan plus koji se nas tiče naše kampanje. Imate sindikalnu inicijativu, reangažiranje referendumskih inicijativa, otvaranje pitanja imovine ministara...Ako se stvara kontekst da umjesto fokusa na bitne teme na izborima imate ovakve teme, onda vam nedostaje 1500 glasova, smatra Plenković.

Što se tiče izjave predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, da su se političari otuđili od naroda te da se to na ovim izborima vidjelo, Plenković je upitao koji su to političari. "Ne vjerujem da je mislila prije svega na naše kandidatkinje i kandidate niti na mene, ako je netko na terenu i razgovara s ljudima zadnje tri godine, ako se svojim integritetom bori da rješava sve probleme koji su nas dočekali, prema tome ta teza što se tiče HDZ-a mislim da ne stoji", rekao je Plenković. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MILIJAN BRKIĆ, ANDREJ PLENKOVIĆ