Zagreb

ZAGREB: Hajdukovci koji su pretukli prolaznika prijavljeni zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dvanaestorica gostujućih navijača, uključujući i četvoricu maloljetnika koji su u nedjelju u Zagrebu teško ozlijedili slučajnog prolaznika kazneno su prijavljeni zbog izazivanja nereda i sudjelovanja u tučnjavi, izvijestila je u utorak zagrebačka policija.

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je osam navijača starih od 18 do 31 godine koji su predani pritvorskom nadzorniku, dok su maloljetnici, koji će za ta nedjela biti kazneno prijavljeni redovnim, putem pušteni na slobodu.

Osumnjičeni za sudjelovanje u tučnjavi prijavljeni su za nedjelo za koje je zakonom zapriječena kazna do tri godine zatvora, jer je posljedica bila teška tjelesna ozljeda. Teža kvalifikacija stavlja im se na teret i zbog izazivanja nereda, jer je navodno počinjeno iz mržnje, pa im prijeti od šest mjeseci do pet godina.

Policija je utvrdila da je slučajni prolaznik ozlijeđen nakon tučnjave koja je u nedjelju, oko 17,45 sati izbila između pripadnika dvije navijačke skupine na raskrižju Branimrove ulice i Ulice Donje Svetice, a uoči odigravanja nogometne utakmice na Maksimir između Dinama i Hajduka.

Tučnjava je izbila na raskrižju, gdje su se zaustavila dva kombi vozila i više osobnih vozila, iz kojih je izašla veća skupina nepoznatih osoba, među kojima i osumnjičene osobe, koji su se kretali u pravcu ulice Donje Svetice.

Na njihovoj trasi kretanja se zatekao i slučajni prolaznik, oštećeni 32-godišnjak, a kojeg su napali i teško ga ozlijedili. Nakon toga su nastavili daljnje kretanje prema navijačima suparničke skupine s kojima su se fizički sukobili te su tučnjavom ugrozili javni red. Nedugo nakon sukoba, u neposrednoj blizini mjesta događaja, pronašli su ih policijski službenici.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene punoljetne osobe predali pritvorskom nadzorniku, dok su maloljetnici pušteni na slobodu. 

U policiji kažu da se istraživanje u tom slučaju nastavlja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NAVIJAČI, TUČNJAVA, POLICIJA, TORCIDA