Hrvatska

o ujedinjenju desnice: Bruna Esih: Nemam povjerenja niti u jednu frakciju unutar HDZ-a!

'Miroslav Škoro naš projekt? Ne bi rekla', rekla je Bruna Esih

Piše: PolitikaPlus

Bruna Esih, predsjednica stranke Neovisni za Hrvatsku, bila je u nedjelju gošća RTL-a Danas.

Na konstataciju da bi, da su išli skupa s Ružom Tomašić, imali bolji rezultat i pitanje je li im žao što nisu ostvarili tu suradnju, Esih je rekla: - U životu možete žaliti za koje čime. Ali, od toga nećete dobiti ništa. Ta je priča završena. Mi smo odluku donijeli na temelju činjenica i pregovora. Nekakva zamisao o ujedinjenju je krenula 2017. godine uoči lokalnih izbora. S istim akterima sam tada sjedila, bilo je dobre volje, ali razgovori nisu uspjeli. To nas ne sprečava da opet sjednemo za stol.

O suradnji s HDZ-om kaže:

- Nažalost, ili na sreću, imala sam prilike sudjelovati u radu HDZ-a kroz Klub u Saboru. Ne, nemam povjerenja ni u jednu frakciju unutar HDZ-a. Te kolege su puno puta mene tapšali po leđima, ali na Klubovima nisu podržavali moje prijedloge. Jedna ruka im može biti na srcu, ali druga u džepovima hrvatskih građana.

Na pitanje hoćete li imati svog predsjedničkog kandidata, rekla je: 

- Zasad nemamo osobu. Isto tako, nemamo ni osobu koju bi podržavali u ovom trenutku.

Komentirala i mogućnost kandidature Miroslava Škore na predsjedničkim izborima.

- Sada trenutno ne mogu govoriti ni u smjeru Škore ni u smjeru aktualne predsjednice. Miroslav Škoro naš projekt? Ne bi rekla. Mnogi su pristali da budu nečiji projekt - rekla je Esih, a prenose Vijesti.hr.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdz, bruna esih, miroslav škoro