Hrvatska

Kosor: Vladu ćemo podržati do kraja

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Hrvatske socijalno-liberalna stranke (HSLS) Darinko Kosor potvrdio je u utorak da će HSLS podržati sadašnju Vladu do kraja i ostati korektan prema svom partneru HDZ-u, te je najavio da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

Uoči sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima Kosor je izjavio da je HSLS predizborni partner HDZ-a te će i dalje ostati korektan prema svom partneru.

"Ako će biti izvanredni izbori bit će, ako će biti redovni mi ćemo ovu Vladu podržati do kraja", istaknuo je dodavši kako o odluci hoće li biti izvanrednih izbora odlučuje većina u Hrvatskom saboru.

"Nije na našoj stranci da o tome odlučuje, postoje stranke s mnogo više mandata", poručio je Kosor dodavši da se razgovarati o tome može i danas na sastanku, iako on očekuje kako će sastanak biti redovan.

"O čemu ćemo razgovarati odlučuje predsjednik Vlade", kazao je upitan hoće li biti govora o rekonstrukciji Vlade.

Potvrdio je da se više neće kandidirati za čelno mjesto HSLS-a, što je najavio već prije godinu dana. "Imamo puno mladih ljudi u stranci i oni će se kandidirati. Ja podržavam promjene u stranci", zaključio je.

Založio se za ujedinjenje liberalnih stranaka rekavši kako tu ideju zastupa već pet godina, tijekom kojih druge liberalne stranke za to nisu bile previše zainteresirane.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dariko kosor, vlada