Zagreb

Herman: Klub HDZ-a neće podržati prijedlog SDP-a i Naprijed Hrvatska o Petruševcu jer je to politizacija

HDZ podržava konjički sport...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Mislav Herman rekao je u ponedjeljak da Klub HDZ-a neće u Gradskoj skupštini podržati prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska - Progresivni savez o Petruševcu jer je to  politizacija ozbiljne teme, dodavši kako će se zalagati da tamo bude Tehnološki centar kao što je planirano, a ne stanovi za socijalno ugrožene građane, romske obitelji. 

 U nastavku sjednice Gradske skupštine, zastupnici bi, uz ostalo, trebali raspraviti prijedlog Kluba SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez, da se zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očituje o namjeri zbrinjavanja socijalno ugroženih građana u stambeno-poslovnom objektu u Novom Petruševcu 6 i 8, budući da su zgrade primjerenije za poslovnu svrhu, a i romske obitelji koje bi se trebale ondje useliti, tome se protive. 

Herman je objasnio da Klub gradskih zastupnika HDZ-a neće podržati tu točku o Petruševcu koju je na dnevni red skupštinske sjednice uputio Klub SDP-a i Naprijed Hrvatska! - Progresivni savez zato jer smatraju da je ta točka "politizacija jedne ozbiljne teme koja se također ne mora ad hoc rješavati".

Naglasio je da će Klub HDZ-a "raditi i voditi razgovore" sa svojim koalicijskim partnerima što se tiče Petruševca. Novinarima je pojasnio i neka ne misle kako Klub HDZ-a "daje nekome neke prešutne podrške".  

 A koliko su ozbiljni, Herman podsjeća na problem sa zbrinjavanjem otpada gdje je, rekao je, Klub gradskih zastupnika HDZ-a "čuo bilo građana, shvatio njihovu problematiku i založio se za to da kompostane, odnosno zbrinjavanje građevinskog otpada ne bude tamo gdje to građani nisu htjeli".  

 "Što se tiče novonastaloga problema u Petruševcu Klub gradskih zastupnika HDZ-a je prošli tjedan primio predstavnike građana koji su nam predali svu potrebnu dokumentaciju. Ja mogu jasno reći da je naš stav - ako je tamo bilo planirano graditi Tehnološki centar, odnosno nešto što se danas zove Zagrebački inovacijski centar, da će tamo i biti Zagrebački inovacijski centar. To je ono za što će se Klub gradskih zastupnika HDZ-a u svakom slučaju zalagati", izjavio je novinarima Herman prije  nastavka 23. sjednice Gradske skupštine, čiji je početak jutros bio odgođen za pola sata, zbog nedostatka kvoruma. 

Na pitanje podržava li zagrebački HDZ zatvaranje Hipodroma, Herman je rekao kako HDZ podržava Hipodrom kao takav - da li na ovoj lokaciji na kojoj se sada nalazi ili nekoj zamjenskoj lokaciji.

Poručio je da HDZ podržava konjički sport.

A  što se tiče projekta koji se planira na sadašnjoj lokaciji Hipodroma, tzv. novog "Zagrebačkog Manhattana", Herman je kazao da u HDZ-u još nisu vidjeli u potpunosti dokumentaciju.  

 "Svaki dobar, novi projekt, našem Klubu je dobro došao, tako da ćemo o tome znati više reći kada vidimo o čemu se tu zapravo radi i što se točno tamo planira", poručio je Herman.

A što se tiče Hipodroma, ako ne na sadašnjoj, bit će u svakom slučaju na nekoj drugoj lokaciji, istaknuo je predsjednik Kluba gradskih zastupnika HDZ-a Mislav Herman. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hipodrom, hdz, gradska skupština