Hrvatska

NAJEZDA: Vlada zadužila Ministarstvo zdrastva da riješi problem komaraca na osječkom području

Piše: PolitikaPlus/Hina

Vlada je na sjednici u srijedu zadužila Ministarstvo zdravstva i županijski Zavod za javno zdravstvo da poduzmu sve potrebne mjere radi rješavanja problema dezinsekcije komaraca na osječkom području radi što kvalitetnije zaštite zdravlja ljudi, a zatreba li uključit će se i Vlada pružanjem financijske pomoći.

Ministarstvo će potrebne mjere poduzeti u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, jedinicama lokalne samouprave na području te Županije kao i županijskim Zavodom za javno zdravstvo, stoji u zaključku.

"Ovisno o tijeku rješavanja problematike dezinsekcije u provedbi zaključka po potrebi će se uključiti Vlada pružanjem financijske pomoći", rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Premijer Andrej Plenković očekuje da županijski Zavod za javno zdravstvo što prije poduzme odgovarajuće mjere.

"Mislim da je ovo primjeren i hitan odgovor Vlade i očekujem da županijski Zavod za javno zdravstvo što prije poduzme odgovarajuće mjere, a Vlada će ako će biti potrebno naći dodatna financijska sredstva da se ovo pitanje riješi što prije", rekao je premijer.

Vladi su se zbog problema najezde komaraca i pružanja pomoći obratili župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić, naveo je ministar Kujundžić te objasnio da se na poplavnom području Drave i Dunava, dizanjem razine vode, stvaraju velike površine koje postaju intenzivna legla komaraca te je od travnja do listopada kvaliteta života stanovništva na području Županije i Grada značajno ugrožena.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SLAVONIJA, KOMARCI