Zagreb

Zagrebački ŽDO: Dovršeno financijsko-knjigovodstveno vještačenje u slučaju Agrokor

Piše: PolitikaPlus/Hina

Financijsko-knjigovodstveno vještačenje u predmetu Agrokor dovršeno je te je nalaz vještaka dostavljen i obrani, priopćilo je u petak zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO).

"S obzirom da je spomenuti nalaz izuzetno opsežan, potrebno je razumno vrijeme da se nalaz prouči i utvrdi je li eventualno potrebno tražiti dopunu vještačkog nalaza ili je moguće donijeti meritornu državnoodvjetničku odluku", stoji u priopćenju zagrebačkog ŽDO-a u kojem napominju da sadržaj vještačkog nalaza nije moguće iznositi u javnost jer su istrage prema Zakonu o kaznenom postupku nejavne.

Istraga protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante Todorića te 12 Agrokorovih menadžera i revizora pokrenuta u studenome 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor obuhvaćeni su i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora u Agrokoru, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Istražni zatvor bio je odobren jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. studenoga prošle godine na slobodu izašao uz jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i zabranu napuštanja Zagreba.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

agrokor, zagreb, ždo