Hrvatska

HABULIN: Svi su dobili poziv na svečanost, ali nisu došli svi koji bi trebali biti u Brezovici

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Saveza antifaštičkih boraca RH Franjo Habulin izjavio je u subotu Brezovici kod Siska da su svi u vlasti dobili poziv na svečanost Dana antifašističke borbe Hrvatske, ali da "nisu došli svi koji bi trebali biti u Brezovici".

"Mi svake godine šaljemo pozive svima, Predsjednici Republike predsjedniku Vlade RH, poziv su dobili svi ministri, predsjednik Sabora i svi potpredsjednici Sabora, kao i klubovi zastupnika, i da ne nabrajam sve one koji nisu vezani uz zakonodavnu i izvršnu vlast", kazao je Habulin novinarima.

Oni koji nisu bili vjerojatno imaju svije razloge, a svi koji su ovdje su dobrodošli, kazao je.

Novinari su inzistirali na podacima vezanim za pozivanje predstavnika vlasti budući je potpredsjednik Sabora Goran Jandroković izjavio da nije dobio poziv za svečanost.

Svi su obaviješteni, ali iz ureda predsjednika Sabora Jandrokovića nije javljeno ništa, kazao je i precizirao da su prvi pozivi odaslani prije desetak-petnaest dana.

Jučer kad smo čuli da predsjednik Hrvatskog sabora nije primio poziv poslali smo prvo poziv, a potom i mail u kojem smo tražili da nam se javi da li netko dolazi, dolazi li izaslanik, koje je to ime, ali nismo dobili odgovor, kazao je Habulin novinarima.

Šefica protokola Sabora rekla je u 12.30 da još uvijek nema ime izaslanika, a negdje iza 13 sati je rečeno da predsjednik Hrvatskog sabora nije primio poziv. Nemam što reći. Ne znam što je u pitanju, kazao je Habulin.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

franjo habulin, antifašizam