Sport

Na sastanku Hajduka i HNS-a odlučeno: Utakmica s Mađarskom igra se na Poljudu, ali Hajduk ne sudjeluje

Piše: PolitikaPlus

U Splitu je održan sastanak između predstavnika Hrvatskoga nogometnog saveza, Grada Splita i Hajduka.

Maratonski sastanak se odvijao iza zatvorenih vrata, a glavna tema je bila dvoboj Hrvatske i Mađarske na Poljudu u listopadu u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020., ali i šira problematika odnosa HNS-a i Hajduka.

- Veselimo se utakmici Hrvatska - Mađarska u studenom na Poljudu!, rekao je izvršni direktor HNS-a Marijan Kustić nakon gotovo petosatnog sastanka.

Susretu nije prisustvovao prvi čovjek HNS-a Davor Šuker, a uz Kustića su bili dopredsjednici Damir Mišković i Ante Kulušić.

-  Razmotrili su se svi zahtjevi Hajduka. Zadovoljan sam jer smo svi stali za stol i dogovorili rješenja nakon dugog niza godina. Napravili smo metodološki plan za rješavanje problema. Idemo prema ozdravljenju hrvatskog nogometa i afirmaciji hrvatskog  nogometa na jugu, rekao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, koji je napustio sastanak nakon dva sata, ali se nešto kasnije vratio na Poljud.

Predsjednik Hajduka Marin Brbić izjavio je nakon sastanka kako su napokon uspjeli ozbiljno razgovarati s HNS-om, ali da Hajduk, što se tiče ove utakmice ostaje pri svom stajalištu te da u organizaciji utakmice protiv mađarske izabrane vrste neće sudjelovati. 

"Pratit ćemo situaciju i uključiti se kad vidimo da se naši problemi rješavaju. Uvijek smo govorili da želimo reprezentaciju na Poljudu, ne želimo ugovor s HNS-om ovakav kakav je sad. Hajduk nema drugi savez nego HNS, to što su ga neki preuzeli sebi... Što se tiče reprezentacije, ona nikad nije bila sporna", rekao je novinarima.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

torcida, poljud, vatreni, hns, split, hajduk