Kultura

Izložba: Izvorna razmišljanja Mladena Žunjića

Piše: PolitikaPlus

Krajem lipnja ove godine, slikar Mladen Žunjić predstavio se je s novom samostalnom izložbom „Izvorna razmišljanja“ u zagrebačkoj Galeriji 3A , na Malešnici, s izborom njegovih katrakterističnih velikih formata ulja i akrila na platnu iz različitih ciklusa. Izložba će se moći razgledati tijekom tri tjedna.

Izrazito zanimanje za pojedine motive od ovala, crte, kvadrata , oka,...uz snažni angažman kolora, uz naznake posebno dominantnih boja i sve u uzbudljivom i nepredvidljivom ritmu gibanja, od polaganog do ubrzanog i teško mjerljivog, osobitosti su ovi9h slika, ciklusa, opusa slikara Mladena Žunjića.

Njegov se opus temelji na dugotrajnom kontinuiranom umjetničkom istraživanju kako motiva tako i kolora i svakodnevnom izravnom suočavanju s impozantnom bijelom praznom površinom platna u tegobnom traženju najbolje kompozicije.

Pogotovo ovdje valja istaknuti uz ovaj fino odabrani izbor slika iz različitih ciklusa novije produkcije, kako doista iz nutrine slika izviru kovitlaci energije, umrežuju se u prozirni oblak, nastavljajući kružeći.

Mladen Žunjić slikar je beskompromisnog slikarstva, sve je podređeno nastanku ritma bojom i formama u relativno kratkom vremenu.

Žunjićev opus posebice je i zanimljiv stoga što je gotovo cjelovit realiziran na velikim formatima platna, od jednog metra naviše, s tendencijom daljnjeg povećanja formata uz izniman, eruptivni kolor.

Izložba Izvorna razmišljanja slikara Mladena Žunjića pruža kvalitetan uvid u opus i djelovanje suvremenog umjetnika, donoseći pred nas niz uspješnih likovnih promišljanja.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MIROSLAV PELIKAN, MLADEN ŽUNJIĆ