Zagreb

UTRKA: Međunarodna utrka "We run, we serve" za vikend u Varaždinu i Zagrebu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Međunarodna humanitarna utrka Freedom Charity Run koje je krenula iz Gdanjska 26. lipnja, a do cilja u Milanu stiže 6. srpnja proći će i kroz Hrvatsku, a šestorici trkača koji će pretrčati 1050 kilometara pod geslom "We run, we serve" domaćini će za vikend biti Varaždin u subotu i Zagreb u nedjelju.

Utrka ide kroz Poljsku, Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Sloveniju i Italiju. Uz Varaždin i Zagreb, atletičari-trkači proći će i kroz  Beč, Bratislavu, Veneciju, Ljubljanu, Trst, Veronu i  Milano.

Na dionici kroz Hrvatsku u koju ulaze kod Murskog Središća, dio puta od Čakovca do Varaždina pratit će ih domaći atletičari iz Atletskog kluba Varaždin i Trkačkog kluba Marathon 95. Po izlasku iz Čakovca priključit će im se skupina osam atletičara, a po prelasku mosta na Dravi u pratnji će im biti tridesetak varaždinskih atletičara trkača. Oni će zajedno dotrčati do Trga kralja Tomislava u Varaždinu gdje im se u 17 sati organizira svečani doček, priopćeno je iz Grada Varaždina.

Po geslom We run we serve (Mi trčimo, mi služimo) utrka Freedom Charity Run ima humanitarni karakter pa su organizaciju uključeni članovi lokalnih Lions klubova.

Prodajom prigodnih majica prikupljaju se novčana sredstva namijenjena pomoći djeci Ruande, a polovica novca prikupljenih u dogovoru s varaždinskim Lions klubovima bit će namijenjena ostvarivanju humanitarnih ciljeva u Hrvatskoj.

Trkači u Zagreb kreću u u nedjelju 30. lipnja u 8,30 sati ispred varaždinskog Starog grada.

Utrka Freedom Charity Run odvija se pod pokroviteljstvom Lecha Walese, nekadašnjeg lidera sindikata Solidarnost koji je prije 30 godina srušio komunističku vlast u Poljskoj i osigurao demokratske izbore na kojima je Walesa izabran za predsjednika. Lech Walesa je 1983. godine dobio Nobelovu nagradu za mir.

U organizaciju dočeka trkača uz Grad Varaždin uključili su se Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina te Lions klubovi Varaždin i Milennium.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

grad zagreb, varaždin, utrka