Hrvatska

HNS NE ODUSTAJE - TRAŽE SASTANAK: Ne tražimo kaznenu odgovornost, ali Kuščević mora otići iz Vlade

Piše: PolitikaPlus/HRT

Iako su iz Vlade još jednom ponovili kako ultimatumi ne dolaze u obzir i da će o sudbini ministra uprave Lovre Kuščevića odlučiti premijer Andrej Plenković, zahtjev za hitni sastanak s njim i za smjenu ministra stigao je sa sjednice Predsjedništva i Središnjeg odbora koalicijskog partnera HNS-a u Svetom Martinu na Muri.

HNS tvrdi da taj zahtjev ne smatraju ultimatumom već da je to poziv na zdravi razum.

Što se tiče izjave Darinka Kosora (HSLS) da osim Kuščevića iz Vlade trebaju izaći i HNS-ovi ministri, neslužbeno se doznaje da je i HNS-u drago da se i Kosor priključio inicijativi za smjenu Kuščevića.

Matija Posavec poručio je da ne izlazi iz stranke te smatra da se unutar stranke treba otvoriti šira rasprava o tome "kojim smjerom bi trebalo ići dalje". 

- Neke stvari treba mijenjati kao npr. sadržaj, politike i ljude. Treba vidjeti i postoji li spremnost da se dogodi  ili kritična masa ili veći broj ljudi koji su spremni na te promjene, kazao je Posavec.

- Na Predsjedništvu smo donijeli zaključak da pozivamo premijera Plenkovića i HDZ na sastanak i da na tom sastanku predložimo smjenu ministra Lovre Kuščevića. Ne tražimo njegovu kaznenu odgovornost, to nije na nama, već na nadležnim tijelima, ali iz svega što se vidi u javnosti gospodin Kuščević je najvjerojatnije koristio politički utjecaj radi osobne koristi i to je za nas u HNS-u neprihvatljivo", kazao je Predrag Štromar. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

LOVRO KUŠČEVIĆ, HNS