Hrvatska

PETROV: Kuščevićeva ostavka je iznuđena da se smanji šteta za Vladu i HDZ

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u utorak je ocijenio da "Kuščevićeva ostavka nije čin njegove političke ili moralne odgovornosti nego je iznuđena samo da bi se smanjila percepcijska  šteta za Vladu i HDZ" .

"Mi na kraju ni od premijera ni od ministra uprave nismo čuli da je loše bilo sve što je radio Lovro Kuščević. Oni sada Sabor doživljavaju kao svojevrsni popravni dom, nije mi jasno kako netko nije dovoljno častan da bi obnašao dužnost ministra, ali je navodno dovoljno častan da bi bio saborski zastupnik. Meni to nije prihvatljivo", poručio je Petrov. 

Kazao je da bi volio da na kraju ipak netko u državi kaže je li ovo što je ministar radio bilo po pravilima i zakonima. "Ne može premijer govoriti da je to bilo prije nego što je Kuščević postao ministar. Nadaju se zastari", uvjeren je Petrov. 

Nije se htio baviti  međusobnim odnosima HDZ-a i HNS-a. "Most je izašao iz Vlade jer nije htio političku trgovinu, a HNS je ušao baš zbog toga", ističe čelnik Mosta.

Upitan kojoj će HDZ-ovoj struji u Saboru Kuščević pripadati, rekao je da tu nema struja. "Svi uvijek staju uz svog šefa, ako treba zamijenit će jednu glavu i nastaviti po istom", ocijenio je. 

Hrvatska bez korupcije i klijentelizma

Naglasio je da Most želi da Hrvatska bude čestita i pristojna, bez korupcije i klijentelizma.

"Sve ćemo raditi u tom cilju. Kad se pokaže da se bilo koji ministar svojom dužnošću poslužio da bi si priskrbio materijalnu korist, kad će o tome postojati pouzdane informacije, naravno da ćemo reagirati. To je zadaća svakog hrvatskog političara. Da u Banskim dvorima ima i mrvica obraza, barem pet sadašnjih ministar ne bi više dolazila na sjednice Vlade", zaključio je Petrov.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lovro kuščević, hdz, božo petrov