Hrvatska

ĐAKOVO - IMALI INFORMACIJU O ORUŽJU: Smijenili načelnika policije: Protiv 4 policajca ide postupak

Piše: PolitikaPlus

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece je u srijedu navečer iznio rezultate izvanrednog nadzora u PP Đakovo, a koji je odmah u utorak poslalo Ravnateljstvo policije kako bi se utvrdilo je li bilo propusta u slučaju Andrije Drežnjaka.

Ona je zaključila da policajci nisu poduzeli sve što su trebali glede prijava vezanih uz monstruoznog ubojicu. Zbog toga je načelnik đakovačke policije smijenjen.

Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece iznio je rezultate izvanrednog nadzora u PP Đakovo.

- Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 61- godišnjakom koji se tereti za teško ubojstvo i pokušaj teškog ubojstva. Počinitelj je doveden pritvorskom nadzorniku. Ozlijeđeni muškarac i dalje je u kritičnom stanju, rekao je Bece.

- Članovi tima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana obavili su više razgovora s policijskim službenicima i rukovoditeljima PP Đakovo te je obavljen uvid u dokumentaciju, kazao je načelnik. Utvrđeno je da je PP 17. svibnja redovnom poštom zaprimila od Centra pisanu obavijest o učestalim dolascima dvojice štićenika koji su se ponašali verbalno agresivno i da raspolažu anonimnom informacijom o nabavi vatrenog oružja. Zaključeno je je da je prilikom postupanja rukovoditelja i službenika PP Đakovo došlo do metodoloških propusta, kazao je Bece te dodao.

- Nisu u dovoljnoj mjeri poduzeli radnje, propustili su provođenje mjera i radnji. Pokreće se disciplinski postupak protiv četvero policijskih službenika. Načelnika PP i policijskog službenika koji je dužio slučaj udaljio sam iz službe. Radilo se o ozbiljnim propustima. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ĐAKOVO, ORUŽJE