Sport

Dijamantna liga: Ana Šimić četvrta u Monacu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je četvrto mjesto u skoku u vis na mitingu Dijamantne lige u Monacu s rezultatom 1.90 m.

Šimić je otvorila natjecanje preskočivši iz prve 185 i 190 cm, a potom je tri puta rušila letvicu na 194 cm što je njezin najbolji rezultat ove sezone.

Pobijedila je peti put ove sezone Ruskinja Marija Lasitskene s prekočenih dva metra a pritom je sve visine (185, 190, 197, 200) preskočila iz prvog pokušaja. Kada je već osigurala pobjedu ruska visašica je pokušala preskočiti i 2.04 m, no nije uspjela, premda je ove sezone već skakala 2.06.

Druga je bila Bugarka Mirela Demireva sa 1.94 m koliko je preskočila i trećeplasirana Australka Nicole McDermott. 

Šimić je na prvom ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige, održanom u Dohi s preskočenih 1.91 m podijelila drugo mjesto s još dvije visašice - Bugarkom Mirelom Demirevom i Šveđankom Erikom Kinsey. Pobjednica je bila Ukrajinka Jaroslava Mahučikih s preskočenih 1.96 m.

Na idućih pet natjecanja (Stockholm, Oslo, Stanford, Lausanne, Monaco) je slavila Lasitskene.

Hrvatska visašica je ove sezone najviše skočila 1.94 m početkom lipnja na mitingu u Pragu gdje je osvojila prvo mjesto, a tim rezultatom je ispunila normu za nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi ove godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ana šimić, atletika, skok u vis, dijamantna liga