Hrvatska

PUZ: Pritvoren 35-godišnjak zbog izazivanja prometne nesreće, BMW vozio pod utjecajem droga i lijekova

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebačka policija nadležnom je Općinskom državnom odvjetništvu u nedjelju kazneno prijavila i pritvorskom nadzorniku predala 35-godišnjaka koji je kod naplatne postaje Sveta Helena u četvrtak, vozeći prebrzo BMW pod utjecajem droga i lijekova izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 kilometara na sat, na način da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje auto ceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede", navodi se u priopćenju PUZ-a, čiji su službenici u nedjelju dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom.

On je prometnu nesreću izazvao u četvrtak u 12.43 sati na kolniku auto ceste A4 na naplatnoj postaji Sveta Helena, a pojedini mediji navode da je riječ o Ozrenu M.

"Protiv istoga je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu'", navodi PUZ koji je 35-godišnjaka u 20 sati predao pritvorskom nadzorniku.

Osumnjičenog očekuje ispitivanje pred državnim odvjetništvom koje će potom odlučiti hoće li protiv njega pokrenuti istragu i zatražiti istražni zatvor, o čemu će odlučiti sudac istrage Županijskog suda.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prometna, puz