Hrvatska

Tomašić poručila Ursuli von der Leyen: Vaša Europa bježi od svojih korijena i zato je osuđena na propast!

Odrastajući u socijalističkoj Jugoslaviji imala sam prilike čuti neke grandiozne ideje slične Vašima. Bratstvo i jedinstvo, politička integracija, zajednička vojska, znamo kako je to završilo....

Piše: PolitikaPlus

Europarlamentarna zastupnica i dopredsjednica Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić u utorak, 16. srpnja, na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta u Strasbourgu, sudjelovala je u raspravi s kandidatkinjom za dužnost predsjednice Komisije Ursulom von der Leyen.

Tomašić je tom prilikom kandidatkinji von der Leyen ukazala na to da je ona u svome izlaganju iznijela vrlo ambiciozan plan, ali da se malo čulo o tome kako ga točno misli provesti.

- Na trenutke ste me vratili u djetinjstvo! Odrastajući u socijalističkoj Jugoslaviji imala sam prilike čuti neke grandiozne ideje slične Vašima. Bratstvo i jedinstvo, politička integracija, zajednička vojska, veća radnička i ženska prava... Znamo kako je to završilo. Isto će završiti i Vaša vizija zato što građani to ne žele. Da oni to žele, Vi danas ne biste strepili hoćete li imati većinu u ovome domu, naglasila je Tomašić.

- Govorite o zajedništvu i jednakosti u Europi, a zaboravljate da su sve čelne funkcije EU institucija zaposjele stare članice i još predlažete preglasavanje u području vanjske i sigurnosne politike. Toliko o jednakosti! U govoru ste spomenuli temelje Europe u grčkoj filozofiji i rimskom pravu, ali kao demokršćanka propustili ste spomenuti kršćanstvo. Vaša Europa bježi od svojih korijena i zato je osuđena na propast, zaključila je Tomašić na kraju govora.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

europska tržišta, Ursula von der Leyen, ruža tomašić