Hrvatska

Kandidat za ministra Banožić: Država treba kontrolirati tvrtke koje je čine konkurentnom

Piše: PolitikaPlus

 Kandidat za ministra državne imovine Mario Banožić izjavio je u četvrtak uoči sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem da država treba imati kontrolu nad tvrtkama koje je čine konkurentnom.

"Treba li država imati pet - šest strateških tvrtki, a sve ostalo treba ići na tržište, ne znam do onog trena dok ne vidim, a po meni država treba imati kontrolu nad onim tvrtkama koje državu čine konkurentnom", rekao je Banožić novinarima pred Banskim dvorima. 

Dodao je kako postoji popis tvrtki koje su državi od strateškog interesa, ali nije želio otkriti o kojim je tvrtkama riječ.

Za svog prethodnika na ministarskoj dužnosti Gorana Marića rekao je kako je napravio veliki iskorak po pitanju državne imovine, pogotovo onog dijela gdje je bilo upitno vlasništvo, korištenje i sama evidencija popisa imovine, što će omogućiti provedbu strateškog plana. 

Što se tiče stajališta o tome treba li država rasprodati sve stanove i garaže poslovne prostore koje ima u vlasništvu, Banožić drži kako dio stanova mora ostati u nekakvom obliku socijalne kategorije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mario banožić, vlada, tvrtke