Sport

S NOGOMETNIH TERENA: CSKA dobio novog trenera uoči Osijeka

Piše: PolitikaPlus/Hina

Bugarski nogometni prvoligaš CSKA iz Sofije dobio je novog trenera nekoliko dana uoči utakmice protiv Osijeka u susretu 2. pretkola Europske lige.

Dosadašnji trener Dobromir Mitov je dobio otkaz zbog loših rezultata na otvaranju sezone, a momčad je preuzeo Ljupko Petrović koji je do sada bio njegov savjetnik.

CSKA je u prva dva kola bugarskog prvenstva osvojio samo jedan bod, a obje utakmice je igrao na svom terenu. Na otvaranju sezone je odigrao 2-2 protiv Etara, a u drugom kolu je izgubio od Černo Mora sa 1-3 što je bilo dovoljno za otkaz dosadašnjem treneru.

Mitov je vodio najtrofejniji bugarski klub od svibnja, kada je naslijedio Ljuboslava Peneva.

Mitova će na klupi naslijediti srpski stručnjak Ljupko Petrović koji je najveći uspjeh u karijeri ostvario na klupi Crvene zvezde osvojivši europski naslov 1991. Trenirao je i klubove u Španjolskoj, Grčkoj, Austriji, Kini, Kazahstanu, Bugarskoj, Kini... Vodio je i hrvatske klubove Croatiju Sesvete (2008) i Lokomotivu (2010/11).

Bugarski doprvak je u 1. pretkolu Europske lige eliminirao Titograd. U prvom susretu u Sofiji bilo je 4-0, a uzvrat u Podgorici prošao je bez golova.

Prva utakmica između CSKA i Osijeka igra se u Sofiji 25. srpnja u 19:30 h, dok je uzvratni susret u Gradskom vrtu na rasporedu 1. kolovoza u 20 sati i 45 minuta.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOGOMET, CSKA