Scena

NAGRADNI NATJEČAJ: Ovo su dobitnici kino-ulaznice za biografsku dramu KOŽA

Piše: PolitikaPlus/Hina

Od danas do PONEDJELJKA 29. 07. do 12.00 sati „idemo“ s nagradnim natječajem koji organiziraju „Editus d.o.o.“ i portal politika+ u kojem dijelimo 3X2 kino-ulaznice za biografsku dramu KOŽA (SKIN) za jedan od multipleksa „CineStar“ u Hrvatskoj u kojem se prikazuje predmetni film: Zagreb: Branimir centar i Avenue Mall, Split: Joker, Rijeka i Osijek i/ili za jedan od multipleksa „Cineplexx“, „City Center One East“ u Zagrebu i „City Center One“ u Splitu.

 

 

DOBITNICI NAGRADNOG NATJEČAJA SU;   Marko Sačić Vidovec, Marina Žnidarec Tuhelj, Petra Lukežić Dražice.

https://www.blitz-cinestar.hr/ cinestar/koza/6539/20190724.

 

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode OBAVEZNO KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno),

4. broj telefona/mobitela, i

5. u kojem multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“ u Hrvatskoj bi željeli pogledati film.

 

Popis dobitnika objavljujemo na portalu. Dobitnici NEĆE posebno biti obavješteni o načinu preuzimanja osvojenih kino-ulaznica, koje mogu preuzeti uz predočenje osobne iskaznice, u odabranom multipleksu „CineStar“ i/ili „Cineplexx“, od PONEDJELJKA 29. 07. do ČETVRTKA 01. 08. za bilo koju predstavu osim onih u IMAX dvorani, 4DX dvoranama i Gold Class dvoranama.

 

Nagradno pitanje je: Kako se zove glumac koji u biografskoj drami KOŽA tumači lik skinheada Bryona Widnera?

 

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

 

KOŽA (SKIN)

SAD, 2018.

Redatelj: Guy Nattiv

Glumci: Jamie Bell, Danielle Macdonald, Vera Farmiga, Daniel Henshall

Žanr: biografija, drama

Trajanje: 120 minuta

Producentske tvrtke/Distributer: Voltage Pictures/Editus d.o.o.

Službena web stranica: https://a24films.com/films/ skin

 

Inspirirano istinitim događajima.

 

Bryon Widner bio je jedan od najtraženijih skinheada na FBI-ovoj listi. Zastrašujuće rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simboliziraju zločine iz mržnje. Kada upozna Julie i njezine tri mlade kćeri, odgovornost očinstva ga snažno potakne da napusti pokret i život pun mržnje. Njegova odluka je dočekana na nož od njegove bivše bande koja mu prijeti smrću dok on pokušava okrenuti svoj život. Uz pomoć FBI-a imao je čak 25 brutalnih operacija uklanjanja tetovaža u zamjenu za razotkrivanje zločina na koji se svaka pojedina tetovaža odnosi, što je kulminiralo uhićenjem i osudom njegove bivše bande.

Bryona Widnera glumi Jamie Bell najpoznatiji po ulogama u filmovima „Billy Eliot“, „Rocketman“ i „Fantastična četvorka“. Danielle Macdonald tumači ulogu Julie Price, ženu koja je potakla promjenu kod Bryona. Vera Farmiga („Putnik“, „Prizivanje“, „Izvorni kod“, „Predsjednička igra“) je Bryonova majka koja je radikalna kao i Bryon, ona je ta koja ga uvlači u život mržnje.

Redatelj i scenarist filma „Koža“ je Guy Nattiv, „Oscarom“ nagrađeni redatelj i scenarist iz Izraela. Nattiv je 2019. godine dobio „Oscara“ za Najbolji kratki film „Skin“ koji je i poslužio kao predložak za film „Koža“. Nattiv je dobio inspiraciju za film u kafiću čitajući novinski članak o Bryonu Widneru, zagriženom skinheadu koji prolazi kroz bolan proces skidanja tetovaža čime se fizički i psihički „čisti“ od grijeha prošlosti.

U kinima od 25. srpnja, u Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kino, film