Hrvatska

GUŽVE NA CESTAMA: HAK- Ispred Sv. Roka i kod Lučkog kolone od 3 km

Piše: PolitikaPlus/Hina

Pojačan je promet na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, na autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka i na većini graničnih prijelaza, a povremeno se vozi u kolonama koja je između čvorova Gornja Ploča i Sv. Rok duga oko tri, na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko sedam, kod tunela Učka u smjeru Rijeke oko četiri km.

A1 Zagreb-Split-Ploče: Pojačan je promet u oba smjera; kolona vozila između čvorova Gornja Ploča i Sveti Rok duga je oko 3 km (vozila su se povremeno zaustavljala kod tunela Sveti Rok, kako se vozila ne bi zaustavljala u tunelima); kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km; kod naplatnih postaja Demerje u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 3 km; prometna nesreća na 32. km između čvorova Karlovac i Jastrebarsko u smjeru Zagreba.

A3 Bregana-Lipovac: kolona teretnih i osobnih vozila kod GP Bajakovo u smjeru Republike Srbije duga je oko 4 km.

A7 GP Rupa-čvor Diračje i čvor Orehovica-čvor Šmrika: kolona vozila kod GP Rupa u smjeru Republike Slovenije duga je oko 1 km; između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Krka vozi se u koloni.

Istarski ipsilon: zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona vozila duga je oko 7 km, dijelom se proteže i na Istarski ipsilon; kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko 4 km.

Otok Krk (DC102): pojačan promet u oba smjera na Krčkom mostu. U smjeru kopna vozi se u koloni od Njivica, a u smjeru otoka kolona je duga oko 4 km.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autocesta, promet, hak