Tvrtke

PULA: Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije traži od premijera da preuzme odgovornost za "3. maj"

Piše: PolitikaPlus/Hina

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije poslao je u srijedu otvoreno pismo premijeru Andreju Plenkoviću u kojemu od njega traži da preuzme odgovornost za sudbinu jedinog preostalog većeg gospodarskog subjekta u Rijeci - Brodogradilišta "3. maj", a u konačnici i cijele brodogradnje u Hrvatskoj. 

"Ovaj je put sve u Vašim rukama, dignite palac za opstojnost ili smognite snage i priznajte da Vam brodogradnja nije prioritet i tako pošaljite poruku radnicima, ali i stečajnoj sutkinji što im je činiti", stoji među ostalim u priopćenju tog sindikata uoči sutrašnjeg ročišta na Trgovačkom sudu u Rijeci, na kojem bi se trebalo odlučiti o budućnosti riječkog brodogradilišta.

"Nemojte dopustiti da se '3. maj' uništi efektom tihog ubojice i da se zbog inertnosti sustava do kraja uništi sam od sebe", upozorava Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije. 

Također ističe kako još ima radnika koji se nadaju zdravom razumu odgovornih i shvaćanju važnosti brodogradnje za hrvatsko gospodarstvo.

"Vrijeme neumorno teče, teče već zadnjih godinu i pol dana. Entuzijazam i volja radnika već su odavno nestali, jako puno ih je jednostavno moralo popustiti pod pritiskom borbe za vlastitu egzistenciju pa su otišli, ali ima ih i koji su ostati jer se nadaju zdravom razumu odgovornih i shvaćanju važnosti brodogradnje za gospodarstvo grada Rijeke i Primorsko-goranske županije te Republike Hrvatske", poručili su iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije. 


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

3 MAJ, PULA