Mojbiz

SAVJET ZA INU: Izbran novi konzultant za otkup dionica Ine od MOL-a

Piše: PolitikaPlus

Englesko-francuska investicijska banka Lazard novi je Vladin konzultant za otkup dionica Ine od mađarskog MOL-a, izvijestio je u srijedu ministar financija Zdravko Marić, nakon sjednice Vladina Savjeta za Inu.

Mi smo odlučili proces korigirati. Odlučili smo obnoviti razgovore i s ostalima iz užega kruga s kojima smo razgovarali u prvom krugu. Odlučili smo se za investicijsku banku Lazard, izvijestio je ministar financija Zdravko Marić.

- To će biti sutra na sjednici Vlade. Bit će donesena odluka da kolega Marić i ja u narednom razdoblju potpišemo. Situacija od prije godinu dana se izbjegla. Tu neće biti nikakvih problema. Što se tiče financijskih učinaka na RH, odnosno an proračun, ugovor je determiniran kroz nekoliko faza. U konačnici ti iznosi ostali više manje isti, na kraju sve može koštati do 9 milijuna eura, ističe ministar Tomislav Ćorić.

Izuzev izgubljenog vremena, nema gubitaka što se tiče financijskih sredstava. Ovoga puta smo drugačije radili, svaki detalj je dogovoren, dodaje ministar Marić.

Premijer Andrej Plenković ranije je također istaknuo da zbog otkazivanja suradnje dosadašnjim savjetnicima na čelu s investicijskom bankom Morgan Stanley, neće biti financijskih posljedica. Vjeruje da se proces otkupa može dovršiti do kraja mandata ove vlade.
 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

DIONICE, INA-OL