Kultura

ŠIROKI BRIJEG: Zatvoren 17. West Hercegowina Fest u Širokom Brijegu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Trodnevna kulturna manifestacija, 17. izdanje West Herzegowina Fest (WHF) okončana je u subotu navečer u Širokom Brijegu dodjelom nagrada za najbolje glazbeno, filmsko, likovno i književno ostvarenje, a manifestaciju je zaključilo Prljavo kazalište koncertom koji je okupio desetak tisuća ljudi. 

Na lokaciji uz rijeku Lišticu u, organizaciji hrvatskog glumca Gorana Bogdana prikazano je sedam filmova, a najboljim ostvarenjem žiri je proglasio film “Zlatni Lančič” autora Janeza Juha iz Divače iz Slovenije.

Filmski žiri koji su činili redatelj i scenarist Nevio Marasović, sveučilišni profesor i poznavatelj filma Ivo Čolak te hrvatska glumica Klara Mucci

Posebno priznanje dobio je film “Jabuka, tri dvopeka, jogurt”  autorice Anite Čeko iz Splita.

U glazbenoj konkurenciji u sklopu 17. West Herzegowina Festa najboljim je proglašen bend “Ki” iz Sjeverne Makedonije.

Drugo mjesto pripalo je bendu “Eastock” iz Užica iz Srbije, a treće glazbenoj gošći iz Walesa Elkie Barton iz Pontypridda.

Glazbeni žiri u sastavu Miljenko Puljić, Ivan Galić Ivećko,  slikar i glazbenik Ivica Propadalo, glazbenik Ivan Huljić te glazbeni kritičar Zlatko Gall u sklopu festivala predstavio je i svoju knjigu ”Splitska dica”.

Najbolju kratku priču najboljom su proglasili književnici Rumena Bužarovska, Marko Tomaš i Almin Kaplan. Priznanje je otišlo u ruke Vladimiri Becić iz Dugog Sela za priču “Gospa od zdravlja”.

Drugo mjesto pripalo je Magdaleni Blažević iz Mostara, a priča"Jagode“ Elvisa Ljaića osvojila je treće mjesto na WHF-u. 

Sedmanesto ostvarenje West Herzegowina Festa zaključeno je koncertom 'Prljavaca' s kojima je publika pjevala do dugo u noć.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

West Herzegowina Fest