Mojbiz

ULAGANJA: Split u sportska igrališta ulaže pet milijuna kuna

Piše: PolitikaPlus/Hina

Grad Split u izgradnju i uređenje sportskih igrališta ulaže pet milijuna kuna, radovi na nekima od njih već su okončani, a na nekima još traju.

 Uspješno su okončani radovi na izgradnji sportsko-rekreacijskog centra na Mejašima, završeni su zemljani, asfalterski, betonski i radovi na bojanju, ugrađena rasvjeta, postavljena zaštitna ograda i elastična podloga za košarku. Ugrađena je i umjetna trava na malonogometnom igralištu, pohvalio se Grad u petak na svojim službenim stranicama.

 Elastična podloga za košarku postavljena je u sportsko-rekreacijskim centrima Bačvice, Brda, Mertojak i Split 3, a umjetna trava postavlja se na malonogometnim igralištima u Sitnom Gornjem, Srinjinama, Žrnovnici, Bačvicama, Mejašima, Ravnim njivama i Nogometnom klubu "Dalmatinac".

 U Gradskom kotaru Bačvice, uz novu košarkašku podlogu i umjetnu travu, uredit će se i okoliš te postaviti nova ograda. Na sportsko-rekreacijskom centru u Getaldićevoj ulici pored elastične podloge za košarku izgraditi će se betonske tribine, a u Vrančićevoj ulici u tijeku je sanacija rasvjete na terenu za tamošnje sportaše i rekreativce.

 U Gradskom kotaru Brda pored elastične podloge za košarku ugrađene su i zaštitne ograde na košarkaškom igralištu. Građani Lovreta dobili su vježbalište na otvorenom, popularni "street workout park". U Gradskom kotaru Lokve sanirat će se boćalište, a rekreacijski centar na Visokoj dobio je nove betonske tribine.

 Završeni su svi radovi na montaži toplinske podstanice za nogometni stadion na Poljudu, dvorana Košarkaškog kluba Split dobila je novu rasvjetu, display i zaštitnu ogradu, a boćalište sportsko-rekreativna udruga "Branitelj" do sredine kolovoza dobiva novu zaštitnu ogradu.

 Uz novu umjetnu travu NK Dalmatinac može se pohvaliti i završenim radovima bojanja na objektu kluba, kao i novim zaštitnim ogradama. NK Primorac 1929 do kraja kolovoza dobit će rasvjetu na svom igralištu. Nove ograde na svojim boćalištima dobili su i na Kamenu, Neslanovcu te Kocunaru.

 "Izgradnjom, sanacijom i uređenjem sportsko-rekreativnih centara osiguravamo građanima kvalitetnu sportsku infrastrukturu i mjesto za druženje te podižemo kvalitetu života", ističe Igor Maretić, voditelj Odsjeka za sport Grada Splita, pod čijom su ingerencijom sve navedene investicije vrijedne pet milijuna kuna, navode u Gradu Splitu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SPORTSKA IGRALIŠTA, SPLIT