Hrvatska

HAK: Zbog prometne nesreće, između Maslenice i Svetog Roka ograničena brzina

Piše: PolitikaPlus

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvora Maslenica i čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba, vozi se uz ograničenje brzine od 80 kilometra na sat, izvijestio je u nedjelju Hrvatski autoklub (HAK).

Na toj autocesti pojačan je promet u smjeru mora između čvorova Lučko i Gornja Ploča; pred naplatama Lučko i Demerje nema dužih čekanja. 

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja promet je zabranjen za I. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.  

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, na čvoru Oštrovica (izlaz Crikvenica - otok Krk ) kolona vozila proteže se oko jedna kilometar, zbog vjetra na dionici Kikovica - tunel Tuhobić, vozi se uz ograničenje brzine. 

 Na Krčkom mostu promet je pojačan u oba smjera.

 Tijekom nedjelje pojačan se promet očekuje na glavnim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti. Zbog gustog prometa na pojedinim dionicama autocesta vozit će se usporeno - u blizini odmorišta i čvorova te na prilazima tunelima i naplatnim postajama. Zbog gušćeg prometa bit će povremenih zastoja na Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima Zadru, Šibeniku, Trogiru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj i Dubrovniku, upozorava HAK.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hak, promet