Zagreb

ZAGREB: HNS pročelnici Jozić: Kaznite prvo sebe i gradsku upravu a ne građane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački HNS poručio je u utorak gradskoj pročelnici za gospodarstvo Mirki Jozić da bi, umjesto kažnjavanja građana, ona i gradska uprava prvo trebali kazniti sebe za sve što nisu ili su krivo napravili po pitanju otpada u Zagrebu.

"Gradska pročelnica Mirka Jozić kažnjavala bi građane Zagreba, a pravo je stanje stvari da bi građani Zagreba trebali kazniti Jozić i Gradsku upravu za sve što nisu napravili, a trebali su, ili što su loše napravili po pitanju otpada u Zagrebu posljednjih godina", priopćili su HNS-ovci, reagirajući na pročelničine najave o rigoroznom kažnjavanju građana koji nepropisno odlažu otpad.

Počelnicu Jozić i Gradsku upravu prozivaju što se komunalni otpad, umjesto nekadašnja tri puta tjedno odvozi dva puta tjedno te dodaju kako je paradoksalno da su kvaliteta i dinamika odvoza kućnog otpada smanjene, a cijena je ostala ista.

HNS-ovci smatraju da i građani snose dio odgovornosti za "puno ružnih scena s odbačenim otpadom", ali ističu da na tom planu treba puno raditi i educirati, pa tek na kraju i sankcionirati.

Poručuju i kako bi bilo zanimljivo vidjeti što je napravljeno nakon što je Gradska uprava posljednjih godina, u nekoliko navrata tražila od četvrti i mjesnih odbora da dostave nove lokacije za nove zelene otoke po kvartovima. Pitaju i zašto se ne grade novi podzemni spremnici za smeće po kvartovima te kada će Grad konačno osigurati u svakoj od 17 gradskih četvrti najmanje po jedno pravo reciklažno dvorište?

"Zagreb je zatrpan je zelenim, plavim i smeđim kantama, ulice su pretvorene u veliki kontejner za smeće.Sjetimo se i 'genijalne' ideje Gradske uprave da se kante i kontejneri ograde željeznim kavezima i zaključaju, a da se to slučajno ostvarilo to bi bila nova turistička atrakcija, sjajna podloga za sve turističke vodiče o Zagrebu", poručuju iz zagrebačkog HNS-a.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradska uprava, smeće