Crna kronika

RIJEKA: Mrtav muškarac pronađen u moru kod lukobrana '3. Maja'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječka Lučka kapetanija pronašla je u četvrtak navečer mrtvo tijelo 78-godišnjeg muškarca  za kojim se tragalo, u moru uz lukobran brodogradilišta '3. Maj', priopćeno  je u petak iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

 Tijelo 78-godišnjeg muškarca, hrvatskog državljana, pronađeno je nedugo nakon što je za njim sinoć pokrenuta akcija traganja u riječkom akvatoriju, temeljem dojave policije u Nacionalnu središnjicu za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 18,44 sati. U potragu je odmah isplovio brod riječke Lučke kapetanije.

 Detaljne informacije o nestalome J. S. (1941.), državljaninu Hrvatske, dao je njegov sin, koji je obavijestio nadležne službe da je njegov otac tijekom dana isplovio vlastitom brodicom, ali se nije vratio u predviđenom vremenu.

 Brodicu nestaloga policija je pronašla privezanu za bovu, 20-tak metara od obale mjesne športske lučice Kantrida, ali bez traga nestalome.

 Nedugo nakon pokretanja potrage, oko 20 sati službenici riječke Lučke kapetanije pronalašli su tijelo nestalog 78-godišnjeg muškarca uz vanjsku stranu lukobrana brodogradilišta '3. Maj'.

 O pronalasku je obaviještena Postaja pomorske policije Rijeka, čiji službenici su preuzeli tijelo. Za sve daljnje informacije u ovom slučaju nadležna je Policijska uprava  Primorsko-goranska, navodi se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

pomorska nesreća, poginuli