Hrvatska

BERNARDIĆ: Nevažno s kim će Milanović u drugi krug - on je budući predsjednik

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić uvjeren je da će kandidat SDP-a na predsjedničkim izborima Zoran Milanović biti novi hrvatski predsjednik i time smatra kako je nevažno tko će biti Milanovićev protukandidat u drugome krugu, a nada se da će predsjednička kampanja biti afirmativna.

Bernardić je u subotu poslijepodne posjetio koprivnički Renesansni festival gdje je i poručio kako je "to što rade koprivnički i svi ostali SDP-ovi gradonačelnici rade, jest renesansa kakva treba Hrvatskoj".

Kada je pak riječ o predsjedničkim izborima i SDP-ovu kandidatu Zoranu Milanoviću, Bernardić je istaknuo kako "vjeruje u njegovu pobjedu i samim time je nevažno tko će Milanoviću biti protukandidat u drugome krugu".

Afirmativna kampanja, a ne kampanja oko sukoba

Predsjednik SDP-a nada se da će predsjednička kampanja biti afirmativna i da će se baviti problemima siromaštva, iseljavanja, kolapsom zdravstvenoga sustava i sličnih tema. Smatra kako desnici odgovara da se kampanja vodi oko pitanja sukoba, međunacionalne netrpeljivosti i sličnih tema, a ljevica će pokušati usredotočiti pažnju birača na temu sveprisutne korupcije .

Govoreći o izlasku SDP-a na parlamentarne izbore, prvi čovjek stranke rekao je da je  SDP do sada imao dobru suradnju s HSU-om, SU-om i HSS-om te se nada da će ona od jeseni biti još tješnja.

"Mi se okupljamo na jednoj platformi, a to je boba protiv korupcije" istaknuo je Bernardić i dodao da sa spomenutim strankama želi formirati antikorupcijski savez.

Smatra da u borbi protiv korupcije veliku ulogu igra pravosuđe unutar kojega se, ocijenio je, mora stvoriti okvir da se zakoni ne tumače ekstenzivno.

"Zakoni moraju biti jasni i nedvosmisleni. Porijeklo imovine se mora utvrditi, oni koji krše zakon moraju se sankcionirati, a lopovi ne smiju biti na slobodi. Oni koji su osumnjičeni za korupciju, ne smiju za nagradu iz Vlade ići u Sabor", ustvrdio je Bernardić.

Na pitanje novinara, kako komentira činjenicu da je prvoga čovjeka SDP-a koprivničko-križevačke županije i načelnika Općine Kalnik Mladena Kešera Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa okrivilo za sukob interesa, Bernardić je odgovorio da se o stranačkim temama razgovara unutar stranke, te da to danas nije tema razgovora.

"Budite sigurni da SDP u svojim redovima neće tolerirati nikakve anomalije", zaključio je Bernardić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

davor bernardić, zoran milanović