A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/X-Y-Z/eljka%20markić.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Večernji list treba zbog objave neistine isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna | Politika+
Hrvatska

PRESUDA: Večernji list treba zbog objave neistine isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna

Piše: PolitikaPlus

Županijski sud u Rijeci je potvrdio presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15.000 kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini kontracepcijom i obogatila se zahvaljujući Katoličkoj crkvi, čime je ta presuda postala pravomoćna.

 

Za iznošenje te laži se već 2017. godine u Večernjem listu ispričao Milan Ivkošić, kojeg je Željka Markić zasebno tužila za klevetu. 

 

“Laž o tome da sam zarađivala na kontracepciji i abortivnim pilulama plasirana je kroz više medija u 2016. u vrijeme održavanja prvog Hoda za život u nastojanju da me se prikaže licemjernom i da se naškodi mom zalaganju  za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti”, komentirala je donošenje pravomoćne presude dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji. 

 

“Ova je laž mali dio kampanje blaćenja koja se vodi protiv mene osobno i U ime obitelji od 2013. godine kad smo omogućili prvi narodni referendum u Hrvatskoj i ustavnu zaštitu braka kao zajednice žene i muškarca. Ova presuda ne može ispraviti štetu koju i danas trpimo ja i moja obitelj jer svaka je laž kao rasuto perje koje leti na sve strane, ali je može barem malo smanjiti. Zahvaljujem odvjetničkom uredu Planinić, Šoljić i partneri, koji su odradili odličan posao u dokazivanju istine”, izjavila je dr. Markić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ŽELJKA MARKIĆ, VEČERNJI LIST