Hrvatska

PREDSJEDNICA: Grabar-Kitarović osudila sve oblike nasilja

Piše: PolitikaPlus/Hina

 Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je osudila seksualno, obiteljsko i svaki drugi oblik nasilja, nakon što je u javnost dospio slučaj bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škare koji je uhićen slijedom prijave za silovanje zaposlenice u Autoklubu Siget.

"Predsjednica Republike uvijek i bez rezerve najoštrije osuđuje seksualno, obiteljsko kao i svaki drugi oblik nasilja", poručili su iz Ureda predsjednice.

Predsjednica, ističu, potiče svaku ženu da prijavi svaki oblik nasilja te od institucija očekuje pravovremenu, brzu i učinkovitu reakciju.

Socijaldemokratski forum žena SDP-a u četvrtak je najoštrije osudio svaki čin seksualnog nasilja te pozvao i predsjednicu da učini isto, izrazivši nadu da će u slučaju optužbi koje za silovanje terete bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a Damira Škaru institucije što prije utvrditi činjenice i postupiti.

Apelirali su na predsjednicu Republike Kolindu Grabar-Kitarović, "da se žurno i odlučno ogradi od lika i djela Damira Škare koji je uhićen pod ozbiljnim optužbama za počinjenje kaznenog djela silovanja".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nasilje, predsjednica