Hrvatska

STANJE U PROMETU: HAK: Jak vjetar otežava promet

Piše: PolitikaPlus

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar, javio je HAK koji vozače poziva na oprez zbog uočene srne na autocesti A3 Bregana-Lipovac na čvoru Križ. 

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga i na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski na cestama u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru i dijelu Dalmacije. Vozače se upozorava da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zbog radova na GP Goričan tranzitni teretni promet preusmjerava se preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan), a radovi traju do 15.11.2019.godine.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAK, PROMET